Donovan Džavoronok (©CEV)
Donovan Džavoronok (©CEV)

Džavoronok pojačao Trentino: NBA pratim više od odbojke, volim hokej i stoni tenis

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.06.22. | 18:42

Postao je tek četvrti igrač iz Češke u istoriji koji je igrao za klub iz Trenta

Ostvario se san Donovana Džavoronoka da zaigra u italijanskom Trentinu. Zapravo tek će se ostvariti, ali ono što je za njega najvažnije ugovor je potpisan. Češki odbojkaš je prvo pojačanje kluba iz Trenta, koji je prethodno radio na produžavanju ugovora sa starosedeocima.

Stiže iz Monce, igra na poziciji primača servisa i u julu će napuniti 25 godina. Izjave koje je dao za zvaničan klupski sajt jasno su oslikale koliko mu znači dolazak u ovakav kolektiv.

Izabrane vesti

"Kada sam bio mali nisam imao mnogo idola, ali jednog igrača sam pomno pratio. U pitanju je moj sunarodnik Jan Štokr, koga sam gledao kako osvaja mnogo trofeja sa Trentinom. On je u Češkoj ostao neprikosnoven, broj jedan kad je odbojka u pitanju. Gledajući njega sam počeo da sanjam da jednog dana zaigram u prvenstvu Italije, a možda i baš za ovaj klub. Sada je taj san postao stvarnost i baš sam srećan zbog toga. Posle šest godina provedenih u Monci, želeo sam da ostanem u Italiji. To što je ispalo da nastavak bude u Trentinu je najbolji mogući rasplet. Ovo je prelep dan za mene i za moju karijeru", rekao je Donovan Džavoronok za sajt italijanskog kluba.

Tokom poslednjih šest sezona Monca se najviše puta sastala sa Trentinom - čak 19. Očigledno da su ga čelnici, treneri i budući saigrači dobro upoznali...

"Savršeno poznajem atmosferu koju navijači ovde mogu da naprave. Srećan sam što će od naredne sezone ovo biti moj dom. Dobro poznajem celu ovu pokrajinu jer kad god sam bio slobodan dolazio sam tu sa devojkom. Volim planine, a ovde zaista ima lepih mesta. Zato je za mene izbor bio sasvim jednostavan. Trentino je za mene uvek bio prva opcija i kada se stvorila prilika nisam želeo da mi izmakne".

Češki odbojkaš veruje da u ovom klubu može samo da napreduje.

"Naravno da želim da pobeđujem, ali i da rastem u svakom segmentu. Razmenjivao sam poruke poslednjih dana sa trenerom Lorencetijem i iz njih sam video da ću imati mogućnost za to. Trentino je ambiciozan klub koji je uvek pomagao sportistima da ostvare značajan napredak. Najviše treba da radim na prijemu... Biću večno zahvalan Migelu Anhelu Falaski, koji me je obučavao u Monci i naterao da mnogo radim".

Zanimljivo, Donovan leto provodi igrajući odbojku na pesku, i to vrlo uspešno.

"Veoma sam jednostavna osoba, koja voli da putuje i živi za sport. Veoma strastveno pratim NBA, gledam ga čak možda više nego odbojku. Volim stoni tenis i hokej, koji je u Češkoj nacionalni sport. Tu je i odbojka na pesku, ljubav su na mene preneli roditelji. Odrastao sam igrajući na pesku i to je sport kojim se i dalje bavim da bih održao formu tokom leta".

Donovan će u Trentinu imati priliku da deli teren i sa dva srpska odbojkaša - Markom Podraščaninom i Srećkom Lisincem.


tagovi

Donovan DžavoronokTrentinoOdbojkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara